DSN-DK kræver politisk handling

Sep 25 2012

DSN-DK kræver politisk handling

in News

DSN-DK arrangerer 29. oktober en høring, der bliver åbnet af udviklingsminister Christian Friis Bach (R). Samtidig opfordrer netværket alle til at støtte en facebook-kampagne mod et af verdens mest omfattende menneskerettighedsproblemer.

Dalit Solidaritetsnetværket i Danmark optrapper i dette efterår sine bestræbelser på at stimulere politisk handling og skabe offentlig opmærksomhed omkring et af verdens mest omfattende menneskerettighedsproblemer, kastediskrimination.

Det sker bl.a. gennem en international facebook-kampagne, lanceret af IDSN, som DSN-DK og en række andre solidaritetsnetværk i Europa er medlemmer af. Formålet med kampagnen er at få offentligheden og politikere i Europa-Parlamentet til at støtte afskaffelsen af kastediskrimination. Under mottoet ’Like it, share it, end it’ opfordres alle til at gå ind på siden www.facebook.com/endcaste og støtte kampagnen ved at klikke ’like/synes godt om’.

 

Det politiske mål er at få en bredere offentlighed og europæiske politikere til at lægge pres på regeringer og EU-institutioner for at få dem til at anerkende kastediskrimination som et internationalt menneskerettighedsproblem af stor vigtighed og handle derefter. DSN-DK ønsker et lignende engagement fra danske folketingsmedlemmers side.

Høring med udviklingsministeren

Mandag den 29. oktober (kl. 16-18.30) arrangerer DSN-DK en offentlig høring om kastediskrimination. Høringen bliver åbnet af udviklingsminister Christian Friis Bach (R) og har desuden deltagelse af dalit-aktivister, repræsentanter for danske folkelige organisationer og FN’s Højkommissariat for Menneskerettigheder. I lyset af regeringens nye rettighedsbaserede udviklingsstrategi ser DSN-DK en oplagt mulighed for et endnu større danske engagement i spørgsmålet end hidtil. Høringen finder sted på Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS), Strandgade 71, 1401 København K.

Under høringen vil den indiske filmmager og aktivist, Stalin K, kommentere kortfilmen ”Vi er ikke urørlige”, der viser en række illustrative eksempler på kastediskrimination i Indien, Nepal, Pakistan, Bangladesh og Yemen. Filmen er produceret af IDSN og er baseret på videomateriale fra dalit-aktivister og Stalin K’s egen prisbelønnede film ”India Untouched”. Den er indtalt på dansk af skuespilleren Lars Mikkelsen.

Du kan tilmelde dig høringen ved at skrive til info@dalit.dk.

Program for høringen om kastediskrimination

DSN-DK’s anbefalinger til den danske regering

Briefing om kastediskrimination

Spørgsmål og svar om kastediskrimination

 

 

Share/Bookmark