Dalitternes sag gav genlyd i Danmark

Nov 27 2012

Dalitternes sag gav genlyd i Danmark

in News

 

 

           Asha Kowtal, Stalin K. og Christian Friis Bach talte ved høringen.

Dalitterne og den diskrimination, de udsættes for, var på dagsordenen i Danmark i uge 44. Emnet blev diskuteret under en vellykket høring, i flere medieinterviews og på filmfestivalen CPH:DOX, hvor den indiske filmmager og aktivist Stalin K. optrådte.

Kastediskrimination er en af de værste former for diskrimination, der findes. Det slog udviklingsminister Christian Friis Bach fast under DSN-DK’s og IDSN’s høring om emnet den 29. oktober.

Ministeren åbnede høringen, der også havde deltagelse af to fremtrædende menneskerettighedsforkæmpere fra Indien, Asha Kowtal og Stalin K., Katia Chirizzi fra FN’s Højkommissariat for Menneskerettigheder og repræsentanter for en række af DSN-DK’s medlemsorganisationer samt det Internationale Dalit Solidaritetsnetværk (IDSN).

Arrangementet foregik i et fyldt lokale på Dansk Institut for Internationale Studier, og rapporten fra høringen kan læses her.

I løbet af ugen havde DSN-DK og dets udenlandske gæster også møder med Udenrigsministeriet, og filmmageren og aktivisten Stalin K. havde nogle særligt travle dage. Tirsdag 30. oktober talte han om kastediskrimination og sin medieorganisation Video Volunteers til en gruppe internationale studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus, og den følgende dag optrådte han på det månedlige morgenmøde hos Folkekirkens Nødhjælp.

Torsdag 1. november afholdt Stalin K. et seminar på CPH:DOX-festivalen, hvor han bl.a. viste IDSN’s kortfilm ’We are not untouchable’ samt videoklip fra sin organisations kampagne mod kastediskrimination. Arrangementet var velbesøgt, og U-landsnyt.dk’s anmeldelse kan læses her.

Der var pæn medieinteresse for de forskellige arrangementer. IDSN-koordinator Rikke Nöhrlind blev interviewet på P1 Morgen samme dag som høringen, og senere på ugen bragte Kristeligt Dagblad et interview med Stalin K. I samme periode sendte DK4 to programmer om DSN-DK og kastediskrimination med deltagelse af repræsentanter for indiske dalit-organisationer, DSN-DK og IDSN.

I slutningen af oktober og begyndelsen af november var DSN-DK’s medlemsorganisationer også aktive på de sociale medier med det formål at få flere til at se de danske og engelske versioner af filmen ’Vi er ikke urørlige’ eller klikke på facebook-siden ’End caste discrimination’. Resultaterne var opmuntrende – omkring 1.000 så filmen på YouTube eller klikkede ’synes godt om’ på facebook-siden.

Share/Bookmark