Indisk Dalit kvinde aktivist gæster København for at tale om kastebaseret vold

Aug 11 2014

Indisk Dalit kvinde aktivist gæster København for at tale om kastebaseret vold

in News

Asha Kowtal, som leder en ny generation af Dalit kvinde aktivister i Indien og den Amerikanske Dalit kvinde og filmskaber Thenmozhi Soundararajan, kommer til Danmark den 27 maj hvor de skal tale på Københavns Universitet om vold mod Dalit kvinder. Seminaret ”Confronting caste-based sexual violence” finder sted fra 12:15-13 på Antropologisk fakultet, Ethnographic Exploratorium, CSS 4.1.12.  Asha og Thenmozhi har lige talt i New York til den store ‘Women in the World Summit” om Dalit kvinde bevægelsen i Indien og om den dokumentarfilm om Dalit kvinder som Thenmozhi arbejder på. Asha er i Europa  i forbindelse med et besøg i Bruxelles (som taler ved EU’s Menneskerettigheds Forum, hvor IDSN også deltog), samt i England, Holland, Norge, Finland og Sverige hvor hun og Thenmozhi taler på bl.a. et Seminar om Dalit kvinder på Lund universitet i Sverige, på et NORAD Seminar i Norge og på SOAS i England. I Finland deltager hun som taler på The World Village Festival. København er næstsidste stop på turen.

Share/Bookmark