Om os

6620067505_43da735e82_bStørstedelen af DSN-DK’s arbejde går ud på at påvirke beslutningstagere og meningsdannere for at fremme kampen mod kastediskrimination samt at øge den offentlige viden og debat om problematikken i Danmark. Desuden har vi i årenes løb arbejdet med forskellige initiativer, der skal hjælpe danske virksomheder med aktiviteter i kasteramte lande med at indarbejde hensyn til dalitter i deres CSR-profiler.

Politisk pres og oplysning

DSN-DK har en positiv dialog med det danske udenrigsministerium, bl.a. i forhold til specifikke FN- og EU-initiativer. Vi er også i løbende kontakt med folketingspolitikere for at påvirke Danmarks internationale indsats mod kastediskrimination. Gennem det internationale arbejde i IDSN mødes vi jævnligt med danske FN- og EU-missioner samt danske EU-parlamentarikere.

Samarbejdet med danske beslutningstagere resulterede i 2008 i en høring om kastediskrimination i Folketingets Udenrigsudvalg. Her præsenterede DSN-DK et sæt anbefalinger til den danske regering. I oktober 2012 arrangerer vi en ny høring, denne gang med deltagelse af udviklingsminister Christian Friis Bach. Forud for denne høring har DSN-DK udarbejdet et nyt sæt anbefalinger. Du kan læse mere om DSN-DK’s aktiviteter her.

CSR-arbejde

DSN-DK har i årenes løb også arbejdet for at forhindre økonomisk og social eksklusion af dalitter i forbindelse med danske virksomheders erhvervsaktiviteter i kasteramte lande. I samspil med organisationer og institutioner som Fair Trade, Copenhagen Business School og DI har vi arbejdet for, at virksomheder implementerer hensyn til dalitter i deres CSR-politikker. Dette har vi gjort ved bl.a. at promovere retningslinjerne Ambedkar Principles og internetværktøjet Dalit Discrimination Check. Derudover har DSN-DK deltaget i aktiviteter under Dansk Initiativ for Etisk Handel, fx input til seminarer og udarbejdelsen af håndbøger med retningslinjer for etisk handel.

Bliv medlem

Bliv medlem af DSN-DK! Som medlem vil du løbende blive opdateret på, hvad der sker på området, både i Danmark, EU og FN og i de lande hvor kastediskrimination finder sted.

Du kan blive medlem af Dalit Solidaritetsnetværket i Danmark ved at indbetale det årlige kontingent på

DKK 200 på kontonummer: 4777156497 reg nr. 9541 i Danske Bank.

Herefter skal du sende en mail til info@dalit.dk (se Kontakt) med navn og kontakt e-mail

Share/Bookmark